Om oss

Om P.Schakt & Bygg AB

Startade som ett Åkeri, Rolf köpte sin första lastbil 74. Kort därefter fick han möjlighet att arrendera Ärla grustag. Det rullade på i grusgropen och Rolf köpte fler lastbilar. Det var egentligen av en slump som Rolf kom in på pålning då han tog över en mobilkran -84 från en vän då han tyckte att det var för mycket jobb.

Äc- konsults grundare Stig Larsson var den person som fick Rolf att börja med pålning och har försett P.Schakt & bygg med jobb i många år. I början hade han pålningen och grusgropen parallellt. År 95 anställdes Calle, som är Rolfs bror i företaget och det var där grunden till den villapålning vi gör idag grundades. Då pålade dem med järnvägsräls, det var inte straxt innan 2000 man började med rörpålar som vi använder idag. 2000 fick företaget ett stort jobb med 15st parhus som skulle byggas åt modulenthus.

Kort därefter fick företaget kontakt med järntorget som vi jobbar med än idag, där vi gör all infrastruktur och grunder, plantering, asfaltering, bygger murar, egentligen allt ifrån grunden till färdig inflytt. Idag ägs och drivs företaget av Rolfs söner Mats och Lars Palmqvist.